DPM | Metrologjia
434
page-template-default,page,page-id-434,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

20 Maji është Dita Botërore e Metrologjisë 

Metrologjia, shkenca e matjes, është aq e vjetër sa qytetërimi njerëzor ajo vazhdon të ndryshoj vazhdimisht, ajo vazhdon  përshpejtimin përpara dhe  vazhdon të jetë dinamike.

Eshtë me të vërtetë interesante  te jesh pjesë e kësaj pune shumë dinamike që ne e quajmë “Metrologji”.

Dita Botërore e Metrologjisë është  festa vjetore e nënshkrimit të Konventës se Metrit më 20 Maj 1875 nga përfaqësuesit e shtatëmbëdhjetë kombeve. Konventa vendosi  kornizën për bashkëpunim botëror në shkencën e matjes dhe në kërkesat e saj industriale, tregtare dhe shoqërore. Qëllimi origjinal i Konventës se Metrit – Uniformiteti në mbarë botën e matjes – mbetet edhe sot po aq i rëndësishem sa ishte dhe në vitin 1875.